lördag 28 mars 2009







Var ett tag sen jag skrev nu men det har varit lite mycket. Känns det som iallafall. I början av veckan hade Mira lite feber och vart sjukt mammig. Skulle absolut somna i mitt knä. Sen när hon blev bra igen så vill hon fortsätta med det. Igår vaknade hon vid 9, somna om efter mat och sov till 10.30. Sen var hon vaken till 20. Hon har varit gnällig i flera dagar och idag så kom jag på att hon förmodligen inte får i sig tillräckligt av mig. Nu får hon ersättning också. Hoppas det blir bättre då.
En sak som har irriterat mig lite. Har köpt nya kläder till Mira och av någon anledning så är allt uppdelat i pojk och flickkläder. Pojkarnas kläder är raka enkla, blått, grönt, vinrött, grått brunt, med tryck som bilar traktorer eller bara coola mönster. Sen tittar man på flickkläderna. Rosa rött vitt rosa rosa rosa. Blommor fjärilar hjärtan. Puffärmar och spets. Jag vill ha enkla kläder i alla olika färger utan att folk tror att jag är mamma till en pojke. Många som tror det.

Sen var jag in på en del hemsidor och tittade efter kläder och hittade sidor där en body kostar 399kr. Helt sjukt. Om det är någon som brukar köpa så dyra bodys till sin 2 månaders skriv gärna till mig och berätta hur det kommer sig. Är sjukt nyfiken.

Jag har ändrat bloggens utseende ett antal gånger nu och det blir fler. Jag får inte till det som jag vill. Blir aldrig nöjd. En dag.
Allt för nu. Over and out!

fredag 20 mars 2009











Igår va jag och Mira hos mamma och pappa. Fikade och så. Sen på kvällen blev det pizza för jag var så sjukt trött och Daniel mådde väl lite dåligt fortfarnde haha....Så himla kul i onsdagsnatt.

Jag vaknar och ska upp på toa och ser hur Daniel ligger snett över hörnet i sängen på nåt konstigt sätt med byxorna nere vid fötterna så säger jag nåt typ " Daniel va fan håller du på med" Han sätter sig rakt upp i sängen och stirrar på mig och säger. "Jag försöker sova" och att han inte alls va full. Haha...det var kul om man va där iallafall och såg hans min.

Just nu väntar jag på Frida så ska vi ut och åka. Handla lite och sånt. Ska bli så kul att träffa henne var ett tag sen nu. Lägger upp några bilder på Mira med hår. Ja eller mitt hår rättare sagt. Tycker hon ser så kul ut. Lite dåliga bilder dock. Va rätt svårt att få till dom när de va mitt hår.

onsdag 18 mars 2009

Idag har vi varit ute jag och Mira. Skönt väder med såå tråkigt jag tycker det är att gå ut själv. Mira somnar ju på 2 min. Det är roligare när man har någon att prata med. Daniel ska iväg idag efter jobbet så det blir bara jag och Mira ikväll, så om någon har tråkigt, ring!! Och kom över på en kaffe. Dags att köpa nya kläder till Mira också. Hon växer ur allt så fort. En del i stl 62 är för litet. Det beror på vart man köpt kläderna. Det var allt för nu...

tisdag 17 mars 2009




Hej hej!!
Idag har Christian varit här och fixat så man kan lägga upp bilder. Förrut så stängdes hela skiten ner så fort man tryckte på bilden man ville lägga upp och eftersom jag har svårt för att ge mig och allt stängdes ner hela tiden så kan man säga att han har räddat våran dator för fan va arg man blir.

Idag har Mira varit sjukt trött. Sovit nästan hela tiden. Ganska skönt för mig som har kunnat både städa lite, diska duscha hur länge jag ville. Ja alltså Daniel har varit hemma så jag har inte lämnat Mira själv. Mira är väldigt mammig så hon blir skitgrinig när ja går iväg och hon inte har koll på mig. Hon har också blivit en riktig liten gangsterunge som nyper tag med hela handen när hon äter. Håller hårt i mitt hår för att stödja upp sig när man håller henne och när hon väl gör ner sig så gör hon de rejält och är snabb att stoppa ner fötter och händer i bajset när man ska byta på henne så det slutar ändå med att hon måste bada. Det var allt från Grönagatan idag.


måndag 16 mars 2009

Haha...vaknade idag med träningsvärk. I ryggen!! Av alla ställen, men det är för att jag var ute och gick igår med Mira i babyselen. Igår hände inte mycket alls. Det är så råkigt att bara gå hemma. Alla dagar ser likadana ut. Men när våren kommer på riktigt så kanske man blir på bättre humör.

Nu har jag bestämt mig för att fixa felet med datorn som gör att man inte kan lägga upp bilder. Johanna har tjatat :) men jag fixar det nu jocko eller ja jag ska be någon göra det för jag har försökt själv utan resultat som man märker.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Jag har blivit nertjatad om att folk vill att jag skaffar blogg så dom får se Mira och läsa om hur det går men det är så svårt. Tar lite om Mira då.

Igår var hon en riktig liten gangsterunge. Sur, arg, trött och ville ingenting som jag ville. Hon är i vanligafall en jätteglad unge. Nästan aldrig problem men igår ville hon inte vara med. I och med dagen så trodde jag att jag inte skulle får sova men fick sova en hel del faktist. I morse vaknar jag av en glad unge som drar sin mamma i håret och tycker att jag ska gå upp. Men hon ligger gärna kvar. Vill äta lite och somna om. Jag har provat att amma och sen att vi båda ska somna om men hon ger sig inte förrän jag går upp klär på mig osv. Jag har en levade väckarklocka :)

lördag 14 mars 2009

Lördag och faktist inte så trött för ovanlighetens skull. Mira sover så jag sitter vid datorn, spelar lite och dricker kaffe. Har sjukt lust att göra nåt men vet inte vad. Blir väl städa och sånt och det är ju kul. ( Jaaa, jag tycker det är kul att städa). Men det hade varit ännu roligare med ajax minerals-cool air. Fan!! Sen blir jag så less för dammsugaren suger...knappt. Vill ha en ny!!

Över till annat. Har hittat en lista på andras bloggar så jag snor den jag med. Kan ju vara kul att jämnföra sen om man får fler barn.

*Vilka/vilket var ditt favorit plagg? Mjukisbyxor
*Vad var din/dina favorit rätter? Fiskbullar
*Vad var dina/din favorit dryck? Kolsyrad äppeldricka
*Vad tyckte du inte om? Första månaderna klarade jag inte av lukten av kaffe men sen kunde jag helt plötsligt dricka det igen. Kunde inte äta rosmarin.
*Var det någon favorit rätt som ändrades? Ja kaffe
*Vad var du mest sugen på? Frukt och äppeldricka
*Hade du halsbränna? Sista månaden
*Hade du foglossning? Nej
*Hade du sammandragningar? Ja, nästan hela graviditeten
*Mådde du illa? Ett tag
*Vilken sovställning var bäst? På sidan
*När var din BF dag? 27 december 2008
*Gick du över tiden? Ja, 6 dagar
*Hur mycket gick du upp i vikt? 6-7 kg
*Hade du mycket vätska i kroppen? Nej
*Hur var ditt psyke? Bra tror jag haha..
*Hur var du i fysisk kontakt? Bra
*Gnällde/klagade du? Nej, inte alls
*Vad trodde du det var för kön? Pojke sen flicka sen pojke sen flicka...så höll det på så
*Visste du vad det var för kön? Ja efter ultraljudet
*Hur låg ditt SF mått? Bra
*Var du rädd för något? Nja...var lite nojjig för att spricka mycket som syster gjorde.
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Förlossningen hade jag inte riktigt tänkt på men jag ville att det skulle börja med att vattnet gick. Det gjorde det inte :)
*Hur ser du på graviditeten idag? Jag tyckte både då och nu att det var sjukt långtråkigt att vara gravid. Visste det var jättemysigt med magen och att känna bebisen röra sig men jag tycker att 9 månader är såååå lång tid.
*När började din förlossning? 090102 ca.kl 21.00
*Hur började den? Fick värkar när jag tittade på film
*När åkte du/ni in till förlossningen? 090103 kl.10
*Varför? För jag hade inte sovit. Hade värkar hela natten och kl.10 hade jag väldigt ont och var så sjukt trött.
*Vem/vilka åkte du in med? Daniel och jag tog taxi.
*Fick du/ni åka hem igen? Nej
*Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Akademiska sjukhuset
*Hur mycket var du öppen när ni kom in? 10 cm
*Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Först gjorde dom ctg och sen var jag fullt öppen så det var direkt in i rummet och trycka ut ungen.
*Vilka/vilken var med under förlossningen? Daniel
*Tog du nått smärtstillande? Fick lustgas...blev sjukt borta av den. Sån skulle man ha hemma.
*Grät du? Nej, inte ens när hon kom ut. Var väl för trött och lite borta.
*Vad tyckte du var jobbigast? Allt som allt...graviditet, förlossning och efter så tycker jag att dom första veckorna efter var jobbigast. Man har ont, blöder ja allt de där. Men under förlossningen så var det när när huvet skulle ut.
*Var du rädd för något? Nja, att spricka upp helt.
*Hur lång tid tog det? När ungen skulle ut tog ca.20min
*Hur ser du på förlossningen idag? Bra, det gör ont men inget man dör av :)
*Vad blev det för kön? Flicka
*Hur mycket vägde barnet? 3760g
*Hur lång var barnet? 51 cm
*Vad var huvudomfången? 33 cm tror jag
*Hur mådde barnet? Bra!!


Det ringde precis och jag blir så irriterad. Men jaja. Det var de för idag.